Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Support matters – ook voor de minderbedeelden!

24/12/2021

In het kader van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen zetten we ons – naar jaarlijkse gewoonte – opnieuw in voor een goed doel. Dit jaar wilden we graag met een aantal collega's de handen uit de mouwen steken om iets te kunnen betekenen voor mensen die het minder breed hebben.

Zo kwamen we in contact met vzw Contactcentrum Deinze, dat met een team van vrijwilligers o.a. zorgt voor de voedselbedeling. Elk jaar ondersteunen ze de grote inzamelactie van de Belgische Federatie van Voedselbanken in samenwerking met Delhaize, al 31 jaar één van de belangrijkste initiatieven voor het draaiende houden van de Voedselbanken. Delhaize-klanten kunnen de Voedselbanken rechtstreeks steunen door aan de kassa een bon te schenken van € 3, € 6 of € 9 of door een doos soep te kopen waarvan € 1 integraal naar de actie gaat. Dit jaar vond de actie plaats van 2 tot en met 8 december.

Elk jaar trommelt het Contactcentrum Deinze voor deze actieweek tientallen vrijwilligers op om de bonnen uit te delen aan de binnenkomende winkelbezoekers, vergezeld van een woordje uitleg. Om ons steentje bij te dragen, trokken we op 2 en 3 december in duo's naar de Delhaize in Deinze. In totaal konden we met 11 Stagobellers 6 shifts van 2 uur (ongeveer twee namiddagen) invullen!

Met de hulp van alle vrijwilligers kon de Delhaize van Deinze tijdens de actieweek een totale opbrengst van € 9.399 realiseren! We kijken met veel voldoening terug op deze ervaring en zijn uiteraard heel fier dat we deel mochten uitmaken van dit belangrijke initiatief en het mooie eindresultaat.

Bovenop onze "fysieke" bijdrage aan de inzamelactie, besloten Stagobel en haar team om vzw Contactcentrum Deinze een extra financieel duwtje in de rug van € 2.500 te geven. We hopen hen (en hun doelgroep) hiermee een hart onder de riem te steken na het ongetwijfeld zware coronajaar en kijken er alvast naar uit om de cheque face-to-face te overhandigen zodra het weer mag!

Geschreven door Laure Cremers