Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Nieuw in DIVUS KNX IQ

18/01/2022

Ontdek de volgende nieuwe functies in DIVUS KNX IQ

Via het DIVUS KNX IQ touchscreen wordt elke elektrische installatie op een kostenefficiënte manier beheerd. De volledige visualisatie van een gebouw kan worden weergegeven via dit 8" capacitieve stand-alone aanraakscherm. De ideale oplossing voor zowel residentiele als publieke toepassingen (bedrijfsgebouwen, vergaderzalen, restaurants ...). Het in landscape gemonteerde touchscreen wordt bevestigd via opbouwmontage en past in diverse bestaande inbouwdozen (retrofit).

De nieuwe firmware 4.21 introduceert diverse interessante, nieuwe functies in VISION.

  • Tunable white

    Deze nieuwe functie ondersteunt lampen met instelbare kleurtemperatuur. Voer de min/max temperatuur in Kelvin in en koppel de corresponderende datapunten voor aan/uit, dimmer en kleurtemperatuur. Alle gewenste instellingen kunnen eenvoudig en overzichtelijk worden opgeslagen en op elk gewenst moment worden opgeroepen.

  • RGB-sturing voor een kleurbeheer van de verlichting op maat

    Deze functie werd grafisch herwerkt én uitgebreid: nu worden alle combinaties van eenvoudig RGB tot RGBW of zelfs HSV of HSV+W ondersteund. Kleuren kunnen nauwkeurig worden gedefinieerd met een kleurenwiel en schuifregelaars voor verzadiging & helderheid en ook opgeslagen worden als presets. Tot 10 presets zijn mogelijk.

  • Thermostaat-logica

    Met deze nieuwe thermostaat-logica-functie kan de KNX IQ zelf als thermostaat worden gebruikt. Enkel een temperatuurwaarde en een datapunt zijn nodig om de verwarming of koeling te schakelen. Deze thermostaat-logica bepaalt dan autonoom wanneer en hoe geschakeld wordt. Teneinde controle op KNX-niveau mogelijk te maken kunnen de instelwaarde, de bedrijfsmodus, enz. aan deze datapunten gekoppeld worden.

  • Gedwongen standfunctie

    De ideale functie om bijvoorbeeld te switchen tussen handmatig in-/uitschakelen en automatisch. Dit gebeurt via een drukknop met 3 standen. Ideaal om bijvoorbeeld te schakelen tussen het aansturen van een licht: automatisch via een bewegingssensor of handmatig in-/uitschakelen.



  • Tijdsklokken

    Het maken en beheren van tijdsklokken is sterk vereenvoudigd. Daarnaast is een overzicht van alle schema's beschikbaar. Zo kan op elk moment gemakkelijk geconsulteerd worden welke schema's op welke elementen actief zijn.



  • E-mailnotificaties

    Meldingen kunnen, net als voorheen, worden aangemaakt en geconfigureerd. Nieuw is dat voor elke melding afzonderlijk aangegeven kan worden of deze ook als e-mailnotificatie moet worden verstuurd. Hiervoor dient het e-mailadres van de ontvanger(s), de SMTP-server, gebruikt voor het verzenden, en het account vastgelegd te worden.

Geschreven door Ruben Berlamont