Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

VCDO Missie 'duurzaam ondernemen' 2021

07/04/2022

In 2021 nam Stagobel opnieuw deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen om zo een steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. We lanceerden tal van acties telkens gelinkt aan één of meerdere Sustainable Development Goals. We zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

Goed doel: Onze steun aan de voedselbanken

Dit jaar ondersteunden we het Contactcentrum Deinze dat zich onder meer ontfermt over de Voedselbanken Deinze. Zo deelde het Stagobel team en tal van andere vrijwilligers in December ‘voedselbankflyers’ uit in de inkomhal van Delhaize Deinze. In totaal verzamelde Delhaize Deinze een bedrag van € 9 399. Verder besloten we om de vzw Contactcentrum Deinze een financieel duwtje van € 2.500 in de rug te geven. Naast een bijdrage van onze werkgever sponsorden we dit o.a. door de organisatie van een Chili Con Carne teamlunch, bereid door een aantal Stagobellers en geleid door onze zaakvoerder, ‘Chef Karel’.

SDG's 1,2,11 en 17

Stagobel team deelt Voedselbank flyers uit in Delhaize Deinze

 Nieuwe heftruck en in hoogte verstelbare transpalet

De heftruck die al reeds meer dan 20 jaar in dienst was, werd vervangen door een nieuw model. Deze nieuwe elektrische heftruck is ecologischer, veiliger en biedt meer comfort. Naast de nieuwe heftruck, kochten we ook nog een in de hoogte elektrisch verstelbare transpallet aan. Hierdoor is het stockeren van de goederen in onze magazijnrekken minder belastend voor de rug van onze magazijniers.  

SDG - Goal 3 en 8

Nieuwe elektrische heftruck

 Gebruik FSC papier + papierreductie

Zowel voor drukwerken met grote oplages alsook voor het kopiepapier kiezen we steeds voor papier met het FSC keurmerk. Zo dragen we een steentje bij aan verantwoord bosbeheer. We stellen vast dat dankzij de verdere digitalisering en onze bedrijfspolicy ‘duurzaam kopiëren/printen’ het papiergebruik jaar na jaar verder daalt.  

SDG - Goal 9, 10 en 12

 Stagobel gebruikt steeds FSC papier

Online quiz voor de bevordering van de teamgeest

Om de teamspirit te versterken in tijden van de HomeOffice, kozen we voor een online quiz als teambuilding. De firma V-formation organiseerde deze superleuke avondquiz. Alle deelnemers ontvingen thuis een uitgebreide en super lekkere aperobox. Een geslaagde avond!

SDG - Goal 3 en 8

 Online avondquiz als teambuilding

Introductie dartsboard

Een dartsboard werd geïntroduceerd om zowel de teamgeest als de lichaamsbeweging te bevorderen. Door corona bleef het enkel bij oefensessies om de nodige dartsroutine te ontwikkelen. In het voorjaar van 2022 starten we met het toernooi.

SDG - Goal 3 en 16

 Een Stagobel medewerker speelt darts

Workshop veilige arbeidsomgeving

Het magazijnteam kreeg de opleiding ‘Beter genezen dan voorkomen’ door IDEWE. Ze kregen onder andere tips & tricks om de lichamelijke belasting te minimaliseren. Ook het belang van een goede voeding en nachtrust werd in de kijker gezet. Tot slot dienden de magazijniers zelf in actie te schieten zodat hun bewegingen konden bijgestuurd worden waar nodig.

SDG - Goal 3 en 4

Workshop veilige arbeidsomgeving 

Week van het werkgeluk

Tijdens de Week van het Werkgeluk organiseerden we elke dag een klein, sympathiek initiatief om zo de interactie met en interesse in onze collega’s extra in de verf te zetten. Zo organiseerden we een ontbijt, lanceerden we de happiness-quote van de dag, deelden we foto’s van onze geluksmomenten … Zo werd de teamgeest als de collegiale mentaliteit extra bevorderd in tijden van COVID en Home Office.

SDG - Goal 3, 4 en 8

 Aantal initiatieven uit de Week van Werkgeluk

Intranettoegang voor de magazijniers

Dankzij de tablet en een e-mailadres speciaal voor de managzijniers en chauffeur kunnen ze nu ook de Stagobel SharePoint consulteren. Zo is iedereen steeds up to date van de nieuwste weetjes.

SDG - Goal 3, 8 en 16

 Een magazijnier leest de Stagobel Sharepoint op de gezamelijke tablet

Introductie compostvat

We plaatsten onze eigen compostvat om zo onze afvalberg te verkleinen.

SDG - Goal 12

Stagobellers introduceren het compostvat

 Zwerfvuilactie op de Leie

Als teambuildingactiviteit maakten we de oevers van de Leie schoon en dit met behulp van kajakken en supp’s. We haalden veel papier, lege flessen, blikjes en zelfs een aantal fietsen en twee brommers uit de Leie. Volgens Movemint, de organisatie die deze teambuildingactiviteit organiseerde, braken wij alle records t.o.v. vorige opruimacties. Dit was een zeer leuke en geslaagde opruimingsactie waar elke Stagobeller toffe herinneringen aan heeft overgehouden.

SDG - Goal 6, 12 en 14

 Het Stagobel team haalt zwerfvuil uit de Leie

Ticketing systeem

Door het online ticketingsysteem worden alle klachten van klanten en de opvolging ervan gecentraliseerd op 1 plaats. Dankzij deze tool kunnen we eventuele problemen efficiënter en professioneler aanpakken en natuurlijk zo snel mogelijk oplossen.  

SDG - Goal 9, 12 en 16

Voorbeeld hoe het online ticketingsysteem eruit ziet 


Employer branding: image audit + movie

Om zowel de huidige medewerkers te behouden als potentiële medewerkers aan te trekken, lieten we een bedrijfsmovie opnemen. Via dit filmpje willen we ons aantrekkelijk, onderscheidend en authentiek werkgeversimage behouden/creëren.

SDG - Goal 16

Employer branding

 Aanschaf elektrische poolwagen

We vervingen onze oude diesel poolwagen door een elektrische variant, namelijk een Volkswagen ID.3. Dankzij de mooie actieradius is dit de ideale poolwagen om onze interventies en verplaatsingen mee uit te voeren. Dit is de start van de elektrificatie van onze car-fleet.

SDG - Goal 13

 Eerste elektrische poolwagen wordt aangekocht

Inclusief ondernemen: Autimatic

Stagobel maakte kennis met Autimatic. De CEO, Geert Pauwels, vertelde stelde ons zijn bedrijf voor. Autimatic heeft als doel om boeiende en duurzame jobs te creëren/vinden voor mensen met autisme. Als er zich opportuniteiten voordoen waarvoor we op Automatic kandidaten beroep kunnen doen, grijpen we graag deze opportuniteit.

SDG - Goal 4 en 16

 Screenshot van de website van Autimatic

Diversiteit en gendergelijkheid

Iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, culturele achtergrond of godsdienstovertuiging is welkom bij Stagobel. Wij omarmen diversiteit.

SDG - Goal 5 en 10

Screenshot van openstaande vacatures

Geschreven door Fabienne De Nutte