Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

MENNEKES E-Mobility Gateway

06/04/2023

Blijf verbonden met de e-Mobility Gateway!

Geen netwerkverbinding? Een probleem dat ons bekend in de oren klinkt als je oplaadsystemen installeert in een ondergrondse of bovengrondse parkeergarage. Doorgaans bestaan de muren van parkeergarages met meerdere verdiepingen uit gewapend beton. Hierdoor worden signalen die nodig zijn om een verbinding te maken belemmerd. Om het laden via een betaalmethode te autoriseren, kunnen de laadstations via een mobiel netwerk aan een backend systeem gekoppeld worden.  

MENNEKES biedt de oplossing: de e-Mobility Gateway is een praktisch accessoire ontwikkeld voor laadstations. Deze gateway wordt eenvoudig geïnstalleerd nabij het laadstation waardoor er een betrouwbaar signaal beschikbaar is.

NIEUW: e-Mobility Gateway Professional+

Voor de AMTRON® en AMEDIO® Professional is er nu ook een aparte gateway oplossing. De nieuwe e-Mobility Gateway Professional+ is compatibel  met alle “Professional systemen” van MENNEKES en vult daarmee het productportfolio aan.

De voordelen in één oogopslag:

  • Betrouwbare ontvangst in gebouwen met een slechte of geen netwerkverbinding
  • Eenvoudige verbinding met het backend systeem via draadloze communicatie
  • Lokale toegang tot laadgerelateerde gegevens en statistieken via een mobiele terminal dankzij geïntegreerde WiFi
  • Gateway als tijdserver bij installatie zonder lokale internetverbinding
  • Robuuste afsluitbare behuizing van AMELAN®
  • Verbinding van maximaal 50 oplaadpunten met een backend systeem via SIM-kaart

 

Algemene verbinding met backend systeem via draadloze communicatie

De MENNEKES e-Mobility Gateway kunt u buiten gebruiken in gebieden met een goede draadloze ontvangst. De gateway dient als “tussenpersoon” en zorgt dat er altijd een betrouwbaar signaal beschikbaar is voor Professional laadstations. Via een simkaart kan er verbinding worden gemaakt met het backend systeem die opensource is via OCPP met alle compatibele providers. 

e-Mobility Gateway als tijdserver voor Professional laadpunten

De e-Mobility Gateway is de optimale oplossing als er geen internetverbinding is. Voor sommige laadpuntfuncties is een geldig tijdsignaal nodig dat doorgaans via een internettijdserver te verkrijgen is. De e-Mobility Gateway dient als tijdserver die AMTRON® en AMEDIO® Professional apparaten lokaal van een geldig tijdsignaal voorziet.

De gateway gebruiken voor toegang tot oplaadpunten via WiFi

Met behulp van de e-Mobility Gateway kunt u een WiFi-netwerk opzetten in de buurt van de oplaadpunten om toegang te krijgen tot het eigen oplaadpunt in bijvoorbeeld een flatgebouw. Een huurder kan eenvoudig via een mobiele terminal inloggen op het WiFi-netwerk, het IP-adres invoeren en hierdoor toegang krijgen tot de webinterface en het laadstation. Via de gebruiksvriendelijke webinterface kan de laadstatus eenvoudig geconsulteerd worden, kunnen laadstatistieken worden geëxporteerd en kunnen kosten voor het thuis opladen van de elektrische bedrijfswagen verrekend worden met de werkgever.

 

Klik hier om dit product in de e-cataloog te bekijken. 

Geschreven door Bert De Waele