Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Koppeling TELETASK met digitale meter

07/04/2022

Digitale meter gekoppeld met TELETASK

 

P1 interface voor digitale meter (BE+NL) met ref. TDS12340BE is een AUTOBUS interface die de koppeling verzorgt tussen de AUTOBUS en de P1 poort van de digitale meter (elektriciteit en gas). Deze interface zorgt ervoor dat het TELETASK systeem kan beschikken over de verbruiks- en injectie gegevens van uw elektrische- en gas installatie.

Het TELETASK systeem kan, op basis van de ingelezen meetgegevens, verbruikers inschakelen wanneer de installatie, gedurende een instelbare tijd, energie injecteert in het net (overschot door zonnepanelen). Dit kan het stopcontact zijn van uw was-, droog en vaatwasautomaat of een ander stopcontact. Indien u ook een koppeling met uw warmtepomp heeft, en/of warmwaterboiler, kunnen deze ook gestuurd worden op basis van de gemeten energieparameters. Anderzijds kan het systeem ook zorgen voor het uitschakelen van kringen in het geval van piekbelasting.

Toepassing

Interface voor het optimaliseren van uw eigen verbruik van energie opgewekt door zonnepanelen en het beperken van piekbelasting. De interface is ook speciaal interessant voor het visualiseren van energieverbruik en -generatie (toetsenpanelen, aanraakschermen en mobiele app).

Voor meer info rond de P1 interface met de digitale meter, klik hier.   

Schitterend nieuws: TELETASK op erkende lijst ‘FLUVIUS oplossingen voor warmtesturing’

De premie SEW (Sturing Elektrische Warmte) heeft betrekking tot de automatische sturing van elektrische accumulatieverwarming, boiler, warmtepompboiler of warmtepomp.

Dankzij deze TELETASK sturing kan het energieverbruik worden verschoven naar een periode van hernieuwbare energieproductie (bv. zonnepanelen) om zo zelfopgewekte energie te gebruiken of te verschuiven naar perioden met een lage stroommarktprijs.

Meer informatie over de premie via deze link

Geschreven door Ruben Berlamont