Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG Graphic Tool: alle mogelijkheden op een rijtje

03/06/2024
- JUNG

Lasergravure + kleurendruk Labels Lichteffect van de Design Cover

Personaliseer de oppervlakken met de hoogwardige lasergravure of slijtvaste kleurendruk

Ontwerp zelf labels met de GRAPHIC TOOL. Print en breng aan onder de doorzichtige Design Cover van de KNX taster F50

Kies bij de zwarte Design Cover van de F50 taster voor uitrusting met achtergrondverlichting. Hierdoor wordt de bediening nog duidelijker en ze de taster accenten.

Personaliseer naar wens: JUNG GRAPHIC TOOL

De JUNG GRAPHIC TOOL biedt de mogelijkheid de KNX taster F50 volledig naar eigen wens te personaliseren. Met deze tool kan u de knoppen graveren, het tekstvenster bedrukken of beide opties combineren. De mogelijkheden van deze tool zijn ontelbaar.

Druktechnieken

2 druktechnieken – eersteklas producten

JUNG maakt gebruik van twee soorten druktechnieken: tampondruk en kleurendruk. Tampondruk is een indirecte diepdruktechniek waarbij een elastische siliconenrubberen stempel wordt gebruikt om de kleur door de drukvorm (de zogenaamde cliché) op de schakelaar over te brengen. Het drukbeeld wordt via een positieve film (ook wel offsetfilm of matte film genoemd) op de drukvorm geplaatst. Een voordeel van deze techniek is de flexibiliteit van de stempel, waardoor het mogelijk is om ronde oppervlakken (zoals bolvormige, holvormige of getextureerde oppervlakken) te bedrukken – het drukbeeld wordt hierbij op het te bedrukken object overgebracht. Door de aanwezigheid van siliconenolie in de stempel wordt bijna alle inkt op het materiaal overgedragen. Verder kunnen objecten in verschillende maten en in diverse kleuren bedrukt worden. Tampondruk is vooral geschikt voor grotere oplages en met name voor donkere oppervlakken.

De (digitale) kleurendruk vormt een aanvulling op de tampondruk, vooral wanneer de oplage klein is. Zelfs bij een enkel stuk is kleurendruk (JUNG gebruikt hiervoor inkjettechniek) een kosteneffectieve optie. Digitale kleurendruk maakt het mogelijk om dynamische drukbeelden en complexe kleurverlopen te creëren, evenals individueel ontworpen afbeeldingen. Het drukbeeld wordt rechtstreeks vanuit een computer naar de drukmachine gestuurd, zonder dat er een statische drukvorm noodzakelijk is. Bij de daaropvolgende thermische uitharding dringt de inkt door in het materiaal. Kleurendruk is vooral geschikt voor lichte oppervlakken.

Lasergravure

Lasergravures verdelen de oppervlakken

Een schakelaar met uw eigen naam of portret, een KNX taster met gravures op de druktoetsen die corresponderen met de bijhorende functies, een stopcontact met bijhorende circuitnaam: met lasergravures krijgen producten een persoonlijke touch. Bijna elk design kan op deze manier in verschillende materialen worden gegraveerd. Om te graveren wordt het materiaal sterk verhit met behulp van een heel nauwkeurige laserstraal. Om deze reden kan niet elk product met laser gegraveerd worden. De kleur in het contrast kan veranderen of het materiaal kan verdampen of verbranden, afhankelijk van de inwerktijd. Lasergravures zijn heel slijtvast en zijn ook permanent.

Labels

Geef vorm aan uw apparaten met persoonlijke tekstvensters.

JUNG biedt bij verschillende producten de mogelijkheid om tekstvakken en -velden te markeren met een persoonlijke tekst, symbool of motief. Indien gewenst in kleur. Dit proces kan in enkele stappen: print zelf de geproduceerde labels af met eigen printer op papier of folie. Snijd daarna het label op maat en plaats het achter de tekstvlakken. Zo is de functietoewijzing duidelijk en begrijpelijk voor iedereen.

 

Geschreven door Joppe Coopman