Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

CLX³ - Slim. Compact. Gemakkelijk.

30/05/2024

Een revolutionair eenvoudig en innovatief click-to-install draagsysteem voor een supersnelle installatie van kabeldraagsystemen, zonder het gebruik van bouten. Het CLX3-systeem is geoptimaliseerd voor commerciële gebouwen en kantoren en geschikt voor draagafstanden tot 4 meter. Het systeem is gebaseerd op de wereldberoemde, superieure kwaliteit en het montagecomfort van het Wibe systeem.

  • Plafondplaat bevestigd met één bout: bevestigt de pendel aan het bouwkundig plafond voor een optimale installatiesnelheid.
  • Vierkant gatenpatroon aangepast voor de snelle bevestiging  van extra accessoires
  • Tijdwinst: dankzij het unieke kliksysteem worden bevestigingsklemmen, bouten en moeren overbodig
  • Flexibel: de pendel is geschikt voor installaties dicht bij de muur, in hoeken en andere ruimten
  • Gebruiksvriendelijk: systeem ontworpen voor installatie door één persoon.

Tot 5 keer snellere installatie

CLX3 is een slim draagsysteem ontwikkeld voor het snel monteren van kabelladders en kabelgoten. In plaats van bouten, klemmen en koppelstukken te gebruiken, worden de componenten eenvoudig in elkaar geklikt. De installatietijd is tot 5 keer sneller dan bij een traditionele installatie met bouten en moeren.

In praktijktests hebben ervaren installateurs het nieuwe kliksysteem gemonteerd en vergeleken met de traditionele montage met schroeven. Het resultaat levert een zeer grote tijdsbesparing op.

Kenmerken & voordelen

  • Geoptimaliseerd voor commerciële gebouwen en kantoren (corrosiviteitsklassen C1 en C2).
  • Kan worden gemonteerd met Wibe kabelgoten W1/40 en W3/40, Wibe kabelladder KHZSP en Stago geperforeerde kabelgoot KB184.
  • Geschikt voor draagafstanden tot 4 meter.
  • Click to install - het klikgeluid verzekert u ervan dat het onderdeel goed bevestigd is in de installatie.
  • Gebruik bijvoorbeeld een sleufschroevendraaier om een onderdeel te demonteren of aan te passen. Zie de instructievideo's hieronder.
  • Alleen de muurbeugel of hanger/ montagerail moet met bouten worden bevestigd. Verder is er geen gereedschap nodig voor de installatie.
  • Het CLX3-assortiment bestaat uit beugels, hangers, pendel-/montagerails en een verstelbare plafondbeugel om plafondpendels te monteren aan plafonds met een helling tot 25 graden.

Instructievideo's CLX3

Installatie kabelladder KHZSP naar draagarm Installatie draagarm aan hangrail

Samen met onze klanten

De ontwikkeling van CLX3 gebeurde in nauwe samenwerking met onze klanten, waarbij onze gedeelde ervaring en nieuwsgierigheid onze drijvende kracht was. Het doel was om te vereenvoudigen, te stroomlijnen en duurzame oplossingen voor de toekomst te creëren. Het resultaat is een kliksysteem dat de installatietijd minimaliseert met behoud van de superieure kwaliteit en het installatiegemak van het Wibe systeem.

Een nieuwe standaard voor kabelinstallatie.

Bekijk hier de CLX3 referentiegids.

WIBE cataloog – versie 2023

Ontdek het volledige assortiment in de cataloog WIBE kabelladders 2023 waarin u naast het gamma-overzicht ook de uitgebreide informatie rond corrosieklassen, oppervlaktebehandelingen, installatievoorschriften, brandtesten, normeringen, installatietips,… vindt.

Geschreven door Geert Himpens