Teletask Center

PowerTOP®Xtra

Contactmateriaal voor de meest ruwe omstandigheden

Extra snel, extra grip, extra veilig

Met PowerTOP Xtra stelt MENNEKES nu een verdere ontwikkeling voor van het bekende PowerTOP-programma voor contactstoppen en koppelcontactstoppen in 63A en 125A. Het onderscheidt zich door een nog snellere montage en de optimale grip en slagvastheid, ook onder de zwaarste omstandigheden.

Optimale grip en hoogste slagvastheid
Op het eerste gezicht valt het geoptimaliseerde design op. De unieke rubberen bekleding garandeert optimale grip bij vocht, sneeuw of vuil - ook met handschoenen. Bovendien is de slagvastheid van PowerTOP Xtra beduidend hoger door de enkele fabricagegang en door de - bij CEE-contactmateriaal unieke - tweecomponenten oppervlakken.

Kortere montagetijd door minimaal gebruik van gereedschap
Bij PowerTOP Xtra worden schroeven alleen nog gebruikt voor het aansluiten van de kabels; grote klemkracht en een veilig contact - ook zonder adereindhulzen - worden gegarandeerd door de bekende kooiklemmen. Een handige draaisluiting met zelfzoekend schroefdraad verbindt het voorste deel met de behuizing.De behuizing wordt met stabiele vergrendelingsschuiven snel en veilig vergrendeld. Een nieuwe, bijzonder lichtlopende schroefverbinding van de wartel combineert trekontlasting, afdichting en kabelknikbescherming.

Voordelen

Gripvast
optimale grip, ook bij vocht, sneeuw of vuil, door unieke rubberbekleding van de greepvlakken en ergonomische vormgeving

Snel
schroeven alleen nog bij het aansluiten van kabels - dankzij de praktische vergrendelingsschuiven voor en achter

Robuust
verhoogde slagvastheid, nogmaals verbeterde bescherming door unieke rubberbekleding

Licht
bijzonder lichtlopende schroefverbinding met geïntegreerde trekontlasting, afdichting en kabelknikbescherming

Schoon
gesloten, eenvoudig te reinigen oppervlak, omdat de schroefverbinding altijd direct tegen de contactstop- en de koppelcontactstop- afdekking ligt.

Onverliesbaar
aangespoten afdichtingen in het deksel van de koppel- contactstop en het voorste gedeelte van de contactstop

Beschermd
PowerTOP Xtra 63A in IP 44 en IP 67, 125A in IP 67 leverbaar

Gecontroleerd
al het PowerTOP Xtra contactmateriaal voldoet aan het gewijzigde voorschrift EN/IEC 60 309-2. Het is aanrakingsveilig conform EN 50 274.