Teletask Center

Oppervlaktebehandelingen WIBE kabelladders

Sendzimir verzinkte kabelladders (GS)

Deze methode wordt ook wel continu verzinken genoemd en wordt veel toegepast op "vervormingstaal", staal wat goede eigenschappen heeft om te vervormen tot complexe onderdelen. Het verzinkproces gebeurt direct na het productieproces van staalplaat bij de hoogovens door het bandstaal door een vloeibaar zinkbad te laten lopen. De opgebrachte zinklaag heeft een laagdikte van ca 0-20 µm. Producten welke zijn gefabriceerd van Sendzimir verzinkt plaatstaal zijn op sneden, gecreëerd door boren, zagen en knippen, niet verzinkt. Onder normale omstandigheden repareren dergelijke sneden zichzelf. Dit verzinkproces is een uitstekende bescherming tegen corrosie en wordt uitgevoerd in overeenstemming met EN10326: 2004 en EN10327: 2004. Het is de meest voorkomende oppervlaktebehandeling voor plaatstaal, welke er bovendien zeer fraai uit ziet. Sendzimir verzinkt plaatstaal is het basismateriaal voor kabeldragers, welke zonder verdere aanvullende behandeling in de kantooromgeving en lichte industrie wordt toegepast.

Thermisch verzinkte kabelladders (HD)

Dit verzinkproces wordt ook wel dompelverzinken of vuurverzinken genoemd. Het aanbrengen van de zinklaag geschiedt door middel van onderdompeling gedurende korte tijd van vooraf gefabriceerde producten in een vloeibaar zinkbad. De opgebrachte zinklaag is afhankelijk van de materiaaldikte, maar is voor plaatstaal ca. 50 µm. Het proces wordt uitgevoerd volgens NBN-EN ISO 1461. Schroeven en moeren worden verzinkt volgens EN-ISO 10684. Thermisch verzinken is de verzinkmethode voor producten, welke door middel van lassen zijn samengesteld (zoals onderdelen voor ophanging van kabeldragers). Echter ook kabelbanen kunnen na fabricage op deze wijze worden verzinkt. Door de behoorlijk grote zinklaagdikte is deze verzinkmethode heel goed toepasbaar voor kabeldragers, welke in de vrije buitenlucht zijn gemonteerd. Ook in agressieve omgevingen in de industrie zijn thermisch verzinkte producten vaak op hun plaats. Deze vorm van verzinken biedt een zeer goede corrosiebescherming voor omgevingen met pH-waarden tussen 6 en 3. In zure omgevingen met pH-waarden lager dan 6 en in sterk alkalische omgevingen met pH-waarden boven 3 wordt de zinklaag echter relatief snel afgebouwd. Bij het op maat zagen van thermisch verzinkt lengtemateriaal is het noodzakelijk de zaagsneden met een zinkcompound te behandelen. Conform de NBN-EN ISO 1461 is het toegestaan dat, als gevolg van het verzinkproces, kleine vervormingen ontstaan in dunne plaatproducten.

Roestvast stalen kabelladders (AISI 316L)

Roestvrijstalen producten van WIBE, vervaardigd in overeenstemming met SS 2333/AISI 304, of met SS 2348/AISI 316L, zijn ontworpen voor gebruik in agressieve omgevingen, zowel binnen als buiten, in industriële zones met hoge luchtvervuiling, zoals in chemische industrie, celluloseverwerkende bedrijven, raffinaderijen, kunstmeststoffabrieken, tunnels met hoge vochtigheid, enz.
Roestvrijstalen producten zijn ook zeer geschikt voor omgevingen waar hoge hygiënische eisen gesteld worden, zoals zuivelbedrijven, slachthuizen, voedingsindustrieën en farmaceutische bedrijven.

Kabelladders gepoedercoat volgens het Zinkpox® procédé

De Zinkpox®-methode staat voor het aanbrengen van een homogene polyester coating op de zinklaag. Naast het bestand zijn tegen degeneratie onder invloed van licht en water, heeft deze poederdeklaag uitmuntende mechanische eigenschappen zoals hardheid en weerstand tegen inslag. De coating biedt eveneens weerstand tegen vrijwel alle chemische stoffen. In vergelijking met enkel thermisch verzinken, wordt de levensduur meer dan verdubbeld bij het aanbrengen van een polyester coating aan de zinklaag. De zinklaag op het staal voorkomt dat er een onderhuidse corrosie kan ontstaan die de coating zou kunnen afbreken. De polyester coating wordt bijgevolg alleen blootgesteld aan atmosferische invloeden en beschermt de zinklaag. Naast een extreem goede corrosiebescherming biedt de Zinkpox® methode de mogelijkheid een bepaalde kleur te kiezen. Poedercoaten is een uiterst milieuvriendelijke manier om een gekleurd oppervlak te verkrijgen. Omdat deze deklaag geen solventen bevat, heeft deze grotendeels de vloeibare coatings op solvent basis verdreven. Het is nu voor alle zichtbare installaties mogelijk ladders en onderdelen te kiezen in RAL kleuren die zijn afgestemd op de rest van de inrichting.