Teletask Center

Teletask voor het bedrijfsgebouwDoel
| door de integratie van licht, temperatuur, toegangscontrole, multi-media,  communicatie en veiligheid, creëren we een productieve en positieve sfeer in een state-of-the-art bedrijfsgebouw.
Beschrijving | De TELETASK kantoren en laboratoria bevinden zich in een industriegebouw uit de 60-er jaren. Bij de aankoop in 2004 besliste het management om het volledige gebouw te renoveren. De sfeer van de oorspronkelijke architectuur werd behouden en in combinatie gebracht met het volledig geïntegreerde high-tech gebouwenbeheersysteem van TELETASK. Het eindresultaat is een indrukwekkende receptie met showroom, aangename open werkruimtes, comfortabele opleidingsruimtes en burelen, high-tech laboratoria, enz... Bovendien is heel wat aandacht besteed aan het energiebeheer.

De kantoren bieden perfecte werkomstandigheden door de integratie van verlichtingscontrole, verwarming/koeling/ventilatie met toegangs- en aanwezigheidscontrole. De zonweringen en de gemotoriseerde ramen van de verschillende ruimtes staan onder permanent toezicht van het systeem. Het beheer van het systeem staat ter beschikking van iedereen. Elke ruimte is uitgerust met een LATUS toetsenpaneel, terwijl de ingenieurs op hun PC-scherm over een GUI-besturing beschikken. Bovendien beschikt het bedrijfsmanagement over een SERVUS aanraakscherm op het bureel hetwelke een overzicht geeft over alle aanwezige gebouwfuncties. Men beschikt er over de status van alle lichten, temperaturen, poorten, deuren, ramen, zonweringen, stopcontacten, tuinbesproeiing, technische installaties, enz... Inbegrepen de camera's in- en rond het gebouw en de ingebouwde radio- en TV maken het geheel af.

Bij het binnenkomen van het gebouw zal het niveau van de toegangskaart bepalen welke functies geactiveerd worden. Op managementniveau is er permanente toegang tot het gebouw en alle basisfuncties worden 's morgens bij het aankomen automatisch geactiveerd. Wanneer een werknemer zijn kaart voor de kaartlezer brengt dan krijgt hij enkel toegang wanneer er reeds minstens één persoon van het management aanwezig is. Op hetzelfde ogenblik krijgt het bureel van de betreffende persoon energie en is de omgevingstemperatuur op comfort geplaatst wanneer hij aanschuift voor de dagtaak.
Bij het verlaten van het gebouw worden zowat alle energieverbruikers uit gezet en de temeratuurparameters aangepast. De zonweringen worden ingetrokken indien dit nog niet het geval was, de gemotoriseerde ramen dichtgemaakt, projectieschermen opgerold, kopiërs en printers ontkoppeld van het net, enz... en het alarmsysteem aangezet. Eenvoudig, veilig en energievriendelijk.

Centen zijn belangrijk: wanneer een bezoeker verwacht wordt, dan is een eenvoudige klik op de 'bezoekers' toets voldoende om alle elementen in 'geef-acht' te brengen. Lichten worden gezet op basis van lichtsensoren, de meeting room op de juiste temperatuur gebracht,  en uiteraard  zal de showroom in de juiste sfeer zijn, inclusief muziek. Enkel wanneer nodig.

Dank zij het gebruik van de intelligentie van het TELETASK systeem realiseren we een besparing van 16MWatt aan elektrische energie per jaar. Op de verwarming is de besparing nog hoger. Voor de elektriciteit is dit in België een besparing van 24000 Euro over een periode van 10 jaar. Op termijn dus ruim meer dan de extra investering die hiervoor nodig is. Het systeem kan bovendien 20- tot 30 jaar werkzaam zijn en is gedurende deze periode flexibel en volledig modulair aanpasbaar.