Teletask Center

Oppervlaktebehandelingen PEMSA draadgoten

Elektrolytisch verzinkte en gebichromateerde draadgoten (ZB)

Is een bescherming van onderdelen vervaardigd uit staal door elektrolytisch verzinken. De laagdikte van de coating varieert tussen 8 en 12 μm. Nadien wordt een chroomconversielaag aangebracht door het elektrolytisch materiaal te behandelen met chroomzouten. Het door PEMSA toegepast procedé is vrij van cyanide en zeswaardig chroom. De corrosievastheid wordt hierdoor gevoelig verbeterd.

Deze coating wordt aanbevolen voor
binneninstallaties, in een droge atmosfeer en in een omgeving zonder agressieve, vervuilende producten.

Thermisch verzinkte draadgoten (HD)

De te beschermen onderdelen worden, na fabricage, één per één, gedurende een korte tijd ondergedompeld in een zinkbad op 450°C. De minimum laagdikte van de coating bedraagt 50μm. Bij het op maat knippen of zagen van thermisch verzinkte materialen is het noodzakelijk de zaagsneden met een zinkspray te behandelen.

Deze coating wordt aanbevolen voor buiteninstallaties, in maritieme, landelijke en industriële omgevingen waar mogelijkerwijze agressieve producten aanwezig zijn.

Draadgoten met coating Black C8 (Black C8)

De draadgoten zijn voorzien van een organische minerale coating Black C8 conform EN ISO 2081. Ze zijn resistent tegen corrosie klasse C8 conform NBN EN 61537. Het is mogelijk om de draadgoot te plooien zonder schade aan de coating aan te brengen. Elke richtingsverandering kan dus eenvoudig op de werf gemaakt worden. De coating Black C8 is zelfhersteldend op plaatsen die geknipt worden, bij krassen en op plaatsen met kleine beschadigingen. Deze coating behoudt de elektrische continuïteit van de draagoten conrf de NBN EN 61537 Deze draadgoten en accessoires worden aanbevolen in vochtige en agressieve omgevingen.

Roestvast stalen draadgoten (AISI 304 en 316)

Het betreft producten vervaardigd uit koolstofstaal gelegeerd met chroom, nikkel, magnesium en molybdeen. In tegenstelling met wat algemeen wordt aangenomen, zijn roestvaste staal producten ook onderhevig aan corrosie. Roestvast staal vlekt gemakkelijk en verliest zijn eigenschappen als het bewerkt wordt met gereedschappen die ook voor andere staalsoorten gebruikt werden. In een oxiderende omgeving vormt chroom en nikkel spontaan een laagje dat een daaropvolgende oxidatie verhindert.
Dit laagje is zeer kwetsbaar en kan vernietigd worden. Daarom onderwerpt PEMSA alle RVS, na fabricage (stampen, solderen), aan een speciaal regeneratieprocedé van de beschermende film, een procedé gekend onder de naam THERMICRON.

Deze legering wordt aanbevolen in een industriële en maritieme omgeving, chemische industrie en voedingsindustrie.