Teletask Center

byNUBIAN KNXnode III

KNXNode III Betrouwbare technologie combineert 4 toestellen in één!

De KNXNode III is een krachtige multifunctionele KNX/LAN controller, die diverse KNX toepassingen in één toestel verenigt.

KNXNode en haar voorganger EibNode worden reeds vele jaren toegepast in de meest diverse KNX omgevingen en wordt erkend als één van de meest performante KNX Controllers op de markt. De nieuwste KNXNode III is backwards compatibel met haar voorgangers.

Haar potentieel wordt nu helemaal benut dankzij de bijkomende integratie in byNUBIAN Cloud services. In combinatie met de byNubian Cloud Services vormt KNXNode III de eerste volwaardige KNX Bus monitor en analyzer! Hierdoor wordt de indienststelling en opvolging van een KNX installatie aanzienlijk vereenvoudigd.


Kenmerken van de KNXNode III:

KNX IP interface
De KNXNode kan simultaan worden ingezet als interface voor de programmatie van KNX/EIB via IP. Compatibel met ETS3, ETS4 en ETS5. Een bijkomende KNX IP interface is dus overbodig. Toekenning van het IP adres gebeurt naar keuze manueel, via de gratis KNXClient software of automatisch door een DHCP-server.

Logische functies en klokfuncties
Liefst 4000 logische, tijd en mathematische functies staan ter beschikking voor de automatisering van uw project. Met behulp van de intuïtieve KNXVision studio (gratis), kunnen ook complexe functies eenvoudig worden geprogrammeerd en (indien nodig) naderhand weer aangepast.

Logische functies programmeren is één ding, ze grondig testen een ander. Ook hierbij krijgt u assistentie in de vorm van de simulatiefunctie van de KNXVision studio waar je elke stap visueel kan volgen, zowel off- als on-line. Onderstaand een greep van de meer populaire functies:

  • Binaire logica (tot 32 ingangen per logische poort)
  • Delay / Trappenhuis / Klok
  • Gate / Scene / Sequentie
  • Mathematisch / Hysterese /Transformer
  • Email / MQTT (IoT protocol)
  • TCP/UDP boodschappen

Lijn- en zonekoppelaar

KNXNode III beschikt over de volledige functionaliteit van een KNX Lijn -respectievelijk zonekoppelaaren kan dan ook als dusdanig worden ingezet. Bovendien biedt deze oplossing het voordeel dat over de backbone een transfersnelheid van 100MBit/sec. ipv 9,6 kBit/sec heerst.

Datalogger en analyser
Als datalogger worden alle KNX telegrammen opgeslagen, zowel intern als extern op de byNUBIAN cloud server voor verdere analyse. Deze wordt desgewenst aangevuld met relevante externe data.

De ETSx projectinformatie wordt gebruikt om automatisch een database op te bouwen met relevante benamingen. U kan deze benaming naar eigen inzicht aanpassen.

Het grootste voordeel? Gebruiksvriendelijkheid! Geen tijdverlies met exporteren van data, noch is er kennis van databases of zelfs Excel vereist. U hoeft enkel in te loggen op de byNUBIAN Cloud server waar uw persoonlijke projectruimte ter beschikking staat (maandelijks abonnement).

Hier vindt u de ideale instrumenten voor real-time monitoring of voor het analyseren van gebeurtenissen in het verleden, inclusief de "run" status van de buskoppelaar van alle componenten. In het geval u geconfronteerd wordt met "vreemde fenomenen" in de installatie vindt u de oorzaak in een mum van tijd!

Meer informatie? Download de folder.