Teletask Center

TELETASK in kangoeroevilla te Lokeren

Deze tweewoonst nieuwbouwvilla te Lokeren is het toonbeeld van een project met een complete synergie tussen functionaliteit en design. Een strak en doordacht design wordt in deze woning gekoppeld aan vooruitstrevende domoticatoepassingen.

Aparte vertrekken en volledig gescheiden ingangen verzekeren de nodige privacy voor beide gezinnen. Voor de sturing van de technieken zoals verlichting, verwarming, zonnewering, muziek en toegangscontrole werd geopteerd voor het geavanceerde TELETASK domoticasysteem. In deze installatie werden diverse AURUS aanraakpanelen in glasdesign geplaatst, die een uiterst gebruiksvriendelijke bediening van het systeem koppelen aan een tijdloos design.


Dimbare LED en halogeen verlichtingstoestellen zorgen via de TELETASK installatie steeds voor de gewenste lichtbeleving. In diverse ruimtes, zoals gangen, is de verlichting automatisch geschakeld via de nieuwe AURUS-2 SENSE bewegingsmelder.

AURUS-OLED vlak ingebouwd in wand  

Naast de verlichting wordt in beide wooneenheden ook de verwarming integraal gestuurd via het TELETASK domoticasysteem. Door het opdelen in aparte verwarmingszones wordt een optimaal comfort gekoppeld aan een gecontroleerd energieverbruik.

Een muziekbeleving op maat stond ook op het verlanglijstje van de bewoners. Het multizone-audiosysteem met 8 zones - dat in de technische ruimte werd ondergebracht - is eveneens gekoppeld aan TELETASK zodat de muziekinstallatie eenvoudig kan bediend worden via de AURUS bedienpanelen, tablet of smartphone.

Dankzij de zonwering kan de binnentemperatuur in de zomer worden beperkt. De bediening van deze zonwering kan manueel alsook automatisch, en dit op basis van de hoeveelheid zonlicht in combinatie met de binnen- en buitentemperatuur.

Deze volledige TELETASK installatie kan eveneens van buitenshuis via tablet of smartphone bediend worden. Zo kan bijvoorbeeld de verwarming ge(des)activeerd worden, de aanwezigheidssimulatie gestart worden, camerabeelden bekeken worden of de toegangspoort geopend worden.

Het TELETASK systeem werd vakkundig geïnstalleerd en geconfigureerd door de firma ATE Electro bvba uit Lokeren. Rest ons enkel nog te melden dat de opdrachtgevers, tevens bewoners, dagelijks genieten van het comfort en gebruiksgemak van hun prachtige, nieuwe woning en van het geavanceerde TELETASK systeem.