Teletask Center

JUNG slimme rookmelder

JUNG rookmelders redden levens!

Hun alarmsignaal informeert de bewoners tijdig over een mogelijke brand in de woning.

JUNG rookmelders worden dan ook aan de strengste criteria onderworpen. Daarom dragen zij het onafhankelijke, producent-neutrale kwaliteitslabel "Q-Label", dat garant staat voor onder meer een lange levensduur, een reductie van valse alarmmeldingen en een vast ingebouwde batterij met een levensduur van minimum 12 jaar.

JUNG rookmelder als stand-alone of via RF verbonden
Reeds vele jaren slaan JUNG rookmelders alarm bij rook of vuur. Hun lithiumbatterij heeft een extralange levensduur van 12 jaar! Dat betekent een grote zekerheid voor de bewoners, die zich geen zorgen moeten maken over veelvuldige batterijwissels.

De rookmelder kan als stand-alone, autonoom functionerende  melder, geplaatst worden. Indien gewenst, kunnen de melders ook draadloos met elkaar verbonden worden. In dit geval zullen, zodra één rookmelder vuur of rook detecteert, alle rookmelders uit de kring een signaal uitsturen.

RF-rookmelder FRWM100WW
Deze nieuwe, draadloze rookmelder voor plafondmontage beschikt over alle eigenschappen van een klassieke JUNG rookmelder. Bovendien is deze rookmelder snel en makkelijk monteerbaar, dankzij het gecertifieerde "magneet-kleefsysteem".

Integratie van JUNG rookmelders in een ééngezinswoning
Een rookmelder wordt op een centrale plaats in het huis gemonteerd, bv. de gang of traphal. Via de IR-toets wordt de eerste rookmelder van de groep inbedrijf gesteld. In totaal kunnen nog 14 andere rookmelders in deze groep toegevoegd worden.

Eenmaal alle rookmelders in de groep opgenomen, wordt de groep afgesloten. Ofwel gebeurt dit door bevestiging van de IR toets op een melder naar keuze ofwel door een 10 minuten durende testmodus. Als alle rookmelder van de groep vervolgens een kort signaal geven, betekent dit dat de test geslaagd is en alle rookmelders met elkaar verbonden zijn.

 


Snelle, propere montage, zonder boren, dankzij magneetkleefsysteem
  Comfortabele check-up. Voor de regelmatige controle van de rookmelder volstaat het eenvoudig op de behuizing te drukken. Een kort alarmsignaal geeft aan dat de rookmelder functiebereid is.
  De bi-sensortechnologie slaat bij hitteontwikkeling alarm. Dankzij het tweekamersysteem kan hij rook van waterdamp onderscheiden. Daardoor zijn foute alarmmeldingen nagenoeg uitgesloten.