Teletask Center

DEHNshield: De combi-afleider die doet wat anderen beloven

Deze nieuwe Type 1 combi-afleider is bestemd voor gebouwen met eenvoudig uitgeruste electro-installaties met installaties op het dak, zoals aircosystemen of antennes, voor gebouwen gevoed door bovengrondse leidingen of woningen met een uitwendige bliksembeveiliging. Tevens wordt DEHNshield geplaatst op leidingen die vanuit het onbeveiligde bereik terug het gebouw worden ingevoerd zoals vb. buitenverlichting of dakinstallaties. DEHNshield biedt zowel bliksempotentiaalvereffening als overspanningsbeveiliging voor eindapparatuur in 1 module en onderscheidt zich daardoor zowel in toepassing als afleidklasse van andere op de markt beschikbare varistorafleiders.

De compacte DEHNshield® combi-afleider is beschikbaar voor diverse netsystemen en biedt een afleidvermogen van 50 kA (10/350). De werking is gebaseerd op de niet-uitblazende vonkenbrugtechnologie met ‘golfbrekerfunctie' waardoor energetische coördinatie met stroomafwaarts geïnstalleerde afleiders van type 2 en 3 en met eindapparatuur gegarandeerd is.

Trouwens, dankzij de toegepaste vonkenbrugtechnologie is selectiviteit t.o.v. voorgeschakelde veiligheden geen probleem, met andere woorden, stroomopwaarts geïnstalleerde smeltveiligheden, zelfs van lage nominale stroomsterkte, zullen bij het optreden van een netvolgstroom niet uitschakelen. De bedrijfsstroomonafhankelijke functie/defectmelding biedt op elk moment informatie over de beschikbaarheid van de beveiliging.

Technische fiche DEHNshield TT : klik hier
Montage-instructies : klik hier